28.5.09

Report Larry - Tiskový mluvčí AMK Hořice

Report 300 ZGH 2009 od Larryho, tiskového mluvčího AMK Hořice, a autora webu www.czechracing.cz:

REPORT…300 zatáček 2009

Od středy nervozně sleduju počasí. Nedá mi to a volám na letiště do Pardubic.No,že by mne nějak potěšili se říct nedá. Je tady čtvrtek a první kluci se sjíždějí do depa, v pátek navečer je už depo naplněný, co naplněný, je přeplněný. Setkání, pozdravy..často slyším dvě věty…tou první je…konečně jsem tady, jedou se Hořice…a ta druhá je…tak Larry, jaký jsi objednal počasí?

V sobotu ráno to všichni vidí, jaký jsem „objednal“ počasí…je mlha a chčije.Moje oči se stále upírají směrem ke Věži, tedy směrem jakoby na Prahu, protože tam tomu směru se říká „Vodnický kout“ a tam odsud chodí do Hořic slunce nebo déšť. Kolem jedenácté hodiny vím od Víti Bicana, že ve Varech neprší, pak od Petra Javůrka, že už neprší v Praze a Sali oznamuje za nějakou dobu,že už neprší ani v Mladé Boleslavi.

Ale trénink je tady a musí se přezouvat.Mám sice kameru připravenou, ale můžu natáčet akorát tak sebe, protože na trať to nemá smysl. „Po obědě“ se ale začíná počasí lepšit , slunce, a je teplo.Je tak dobře, že vyrážím s fotografem Joem na trať a nejenom to, trať osychá rychle, dokonce i v lese. Natáčím a Joe fotí.Odpoledne se tedy už trenuje na suchu a začíná to bejt masakr. Končí sobotní trénink a my jdeme s Joem jak spráskaní psi. Jistí to nějaký pivko.


Obcházím kluky závodníky a zjišťuju jak na tom jsou. U Vlčáků je veselo jako vždycky, ve stanu Mrtvoly je taky vždycky dobrá nálada, jenom Indian tam něco řeší a je rozhozenej. Mladej Frantík Motte padá U Nálevků a zkouší gigantický žoky naplněný molitanem. Bolí ho pravá ruka a pak ho už nevidíme.
Victor Gilmore vypil v pátek moc Guinessů a není mu v sobotu dobře. Mezi treninkama spí v kombinéze v posteli. Já jsem Guinesse ochutnal a ani se mu nedivím.

Jirka Brož už není Green Cowboy, protože je celý ve žlutém, takže jenom Cowboy. Jirka Dražďák ukazuje na trati Frantíkům, jak se v Hořicích jezdí. Tahá je za sebou a v plným kalupu si dovolí jet před nimi Dachovskej kopec po zadním. Pak Jirkovi říkám, že by si takhle neměl dělat kozy ze svých soupeřů. Mladej Sali se těší a na jeho stylu je vidět dobrá pohodová jízda, ale vůbec ne pomalá. Mára Červený jede jak z praku, do formy se rychle dostal Kamil Holan a úraz z Hungáče je ten tam. Indian a i Draždy, si vyzkoušejí jaký to je, lehnout v Hořicích za asfalt. Indi mi řekl, že to byl pád „za všechny prachy“.

Ale na motorce to nebylo ani znát. Perňa je taky v pohodě a jede si tu svou vysokou kvalitu a Corela zjišťuje, že 300 zatáček, to není žádná prdel. Voit a Schuster ve dvěpade jedou dobrou palici. Ve dvackách jede hodně rychle Patrik Kolář, Grämmer a Luky Rážek. Oldovi trošku chybí rychlost a Lohse není nějak ve svý kůži. Svůj dobrej standard odvádí Filly Novosad.

V dakšnech nevidím na startu Chleba staršího, dobře jede Radek Lamich, Jirka Klejch a nestárnoucí Mirek Sedlo. Třídy Klasik byly taky dobrý.V monech se tahali o pole position Kamenda a jeho největší soupeř Kehrer. Při závodech několikrát za den obcházím depo a hodně toho s jezdci nakecám, chci aby se v Hořicích cítili dobře.

Treninky jasně ukázaly, že v neděli nás čeká palba. Hned ráno jsou warm-upy a už ty naznačují, že to fakt bude nářez.Slavnostní zahájení, bylo okořeněno vystoupením mladých mažoretek a starých mažoretů. A pak se šlo už na věc.

První šli na holení Klasici 175cca 250cc. Dobrej závod s pořadím v cíli Lubomír Koudelka, Pavel Navrátil a Milan Bango. Pak šly dakšny. Radek Lamich si umínil, že vyhraje a udělal pro to všechno. Druhý byl Jirka Klejch a třetí Mirek Sedlo. Chleba junior měl hned v prvním kole problém s motorkou a naštvaně odkráčel do depa.Potlesk od diváků si vysloužil Zuzka Knězová alias Sharis a i na ni, jako ženu se dostal pohár.

Pak zaburácela na hořické trati parta Klasiků 250 a 350. Tam se dlouho tahali o vítězství Honza Volák a Martin Holanec, který byl nakonec úspěšnější. Třetí dojel Franta Loučka.3

A pak se jely šestky. Byl to závod snů. Více jak 20.000 diváků vidělo závod, na jakej se hned tak nezapomene. Na čele trio Indi, Cowboy a Udo Reichmann. Žaludek jsem neměl na svým místě a s fantastickými diváky jsme sledovali jakou jeli kudlu. Závod ale ovlivnily dvě události. To když tito tři mušketýři dojeli U Nálevků dva opozdilce. Indi tam měl krizovku a trochu ztratil a pak v zatáčce U Koruny ztratil další metry, protože se před ním poroučel k zemi Udo Reichmann. Do konce závodu chyběla dvě kola a to už bylo málo času něco zdramatizovat. Hodně moc přeju třetí flek Kamilu Holanovi a v týmu Vlčáků bylo hodně veselo, jeho otec přezdívaný Principál, byl hodně na měkko.Takže na nejvyšším stupni stál Cowboy, na druhém Indian a na třetím Vlčák, zajímavá sestava.



Po šestkách jela spojená třída dvacky a dvěpade. Olda neměl motorku asi v nejlepší kondici a celý závod se snažil dorazit na oranžového Lukyho Rážka. V předu bojoval Patrik Kolář s věčně druhým Grämmerem. Po bitvě byl Grämmer opět druhý, Rážek třetí a Podlipák dostal bramboru za čtvrtej flek.
Dvěpade suverénně ovládl Voit, před Schusterem a čest našich barev zachraňoval třetím místem Pavel Navrátil.

Narvaný tribuny čekaly na další explozi adrenalinu. Byly tady litry. Steve Mizera měl nějaký potíže, před závodem ukazoval na žaludek a říkal mi „šmerc“..bolest. Osobně jsem čekal, jakej mazák bude Spenner z Německa, který jel několikrát TT Man.Ale myslím, že to trošku podcenil. Přijel s takřka seriovým Triumphem a možná si myslel, že to bude na do „nějakých „ Hořic stačit. Ale nestačilo, výsledkem bylo umístění ve druhé desítce startovního pole.
A je tu start…Draždy vypálí jak dělová koule a za ním domácí Červeňák. Za nimi pak hejno Holan, Bican, Frantíci, Brož…..Draždy poodjel a pak si pozici jistě hlídal. Dokonce si dovolil v plném kalupu jezdit kolem startovací věže po zadním. Červený si druhý místo taky držel, ale za ním Bíca a Frantíci naháněli Kamila Holana. Kdyby býval Draždy nedělal ty průjezdy po zadním, mohli jsme se dočkat i nového traťáku. Draždy totiž za ním zaostal o 0,018 vteřiny!!
Takže rekapitulace..Jirka Dražďák, Marek Červený, Kamil Holan.

A pak byli všichni zvědavi, jak letos dopadne souboj o vítězství v monech, mezi domácím Liborem Kamenickým a jeho největším soupeřem, tedy Johannesem Kehrerem. Po tvrdé bitvě, se nakonec radoval německý jezdec a třetí dojel Franta Loučka. Takže Franta,Pavel Navrátil a Kamil Holan měli z nedělního závodního odpoledne dva věnce.A věnce pro Kamila to byly z Hořic první a já mu to moc přeju.



Vynikající divácká kulisa, našlapané startovní pole, super závody a jeden extra super závod (tř.do 600cc),tak to byl 47.ročník Fuchs Oil 300 zatáček Gustava Havla.

výsledky budou viset na amkhorice
vidět jsou už na MYLAPS
na videu pracuju

díky fandům za názory, ohlasy, za fotky
díky jezdcům za super výkony
díky.....

tak zase někdy někde...
čau Larry

Autor: Larry - www.czechracing.cz

Foto: boruvek

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Jojo...byla to palba.... :-)